Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2013
- 3.6.2013 -

Suomalaista asenneilmapiiriä venäjäksi

Tietokirjailija Esa Seppäseltä ilmestyi vuonna 2011 läpileikkaus suomalaisten Venäjä-kuvasta nimellä Venäjä - vanha tuttu vaan niin vieras. Nyt saavat venäläiset itse lukea, mitä suomalaiset heistä oikein ajattelevat. Venäjän kielelle käännetyn teoksen on kustantanut helsinkiläinen Ruslania Books.

Alkuperäisteosta varten Seppänen haastatteli eri alojen suomalaisia Venäjän asiantuntijoita. Joukkoon kuului poliitikkoja, virkamiehiä, diplomaatteja, tutkijoita, liikemiehiä sekä opetuksen, kulttuurin, median, kansalaisjärjestöjen ja matkailun edustajia.

Seppäsen mielestä haastattelut osoittivat, että suomalaisten käsityksiä hallitsevat pinttyneet ennakkoluulot ja harhakuvat. Niistä on kirjoittajan ja monen haastatellunkin mielestä aika päästä eroon. Kyllä Venäjää pystyy ymmärtämään.

Näitä parin vuoden takaisia käsityksiä tarjotaan nyt myös venäläisten luettavaksi heidän omalla kielellään, Russija - sosed znakomyj i neznakomyj -teoksessa.

Kirjan voisi kuvitella kiinnostavan valikoituja venäläispiirejä, mutta sen saamaa vastaanottoa on turha lähteä tässä vaiheessa arvailemaan.

Joka tapauksessa on selvää, että Russija on parempi lahjavaihto valistuneelle venäläiselle kuin esimerkiksi suomalaispaikkakuntaa esittelevä kuvateos.

Kirja on kätevän kokoinen 350-sivuinen pokkari. Suomalaisten sponsoreiden ansiosta kirja on edullisen hintainen, joten sitä voi hankkia suurempiakin eriä.

Tietokirjailija, everstiluutnantti Esa Seppänen toi tasavallan presidentti Urho Kekkosen adjutanttina 60- ja 70 lukujen vaihteessa. Hän siityi liike-elämän palvelukseen vuonna 1980 hyödyntäen poliittisia suhteitaan ja venäjän kielen taitoaan Wärtsilän ja Rauma-Repolan palveluksessa ja sittemmin vielä Finsstroin Moskovan edustuston johtajana. Moskovassa Seppänen asui kaikkiaan runsaat kymmenen vuotta.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2013/sisältö.


UUUTISET.

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001.
Uutisarkisto: Compiler News 1998.