Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2013
- 3.6.2013 -

Venäläisvalmistajat eivät hallitse kustannuksia

WTO-jäsenyys ei ole ainakaan tähän mennessä aiheuttanut Venäjälle mainittavampaa haittaa, totesi pääministeri Dmitri Medvedev venäläislehdelle antamassaan haastattelussa.

Jopa ulkomaiselle kilpailulle kaikkein haavoittuvimmat tuotantoalat, maatalous mukaan lukien, ovat kestäneet muutoksen tuomat paineet. Medvedev piti arvossa jäsenyyttä jo sinänsä, koska Venäjän voi nyt toimia globaalissa taloudessa yleisten sääntöjen mukaisesti. Venäjän on kuitenkin itse opittava hyödyntämään maailmanmarkkinoiden avautuminen.

Keskeinen ongelma Venäjän teollisuudessa on se, että kustannuksia ei osata kontrolloida. Teollisuudella on kyllä kykyjä valmistaa tuotteita, jotka ovat laadullisesti kilpailukykyisiä, mutta eivät hinnaltaan.

Kiinassa on Medvedevin mukaan hoidettu taitavasti tuotantokustannusten kurissa pitäminen. Sen seurauksena Kiina on täyttänyt koko maailman halvoilla ja kohtuullisen laadukkailla tuotteillaan. Venäläisten on nyt kyettävä valmistamaan tuotteiden, jotka ovat hinnaltaan kilpailukykyisiä vähintäänkin eurooppalaisten massatuotteiden kanssa.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2013/sisältö.


UUUTISET.

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001.
Uutisarkisto: Compiler News 1998.