Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2013
- 3.6.2013 -

Belgialainen logistiikkajätti hakee itäbisnestä Muugan kautta

Muugan satamaan rakennettava teollisuuspuisto avattiin toukokuun kolmannella viikolla. Samalla avattiin myös puiston ankkurivuokralaisen, belgialaisen Katoen Natien logistiikkakeskus.

Keskuksen tehtävänä on huolehtia Itämeren kautta Venäjälle ja muualle IVY-alueelle kulkevien tavaravirtojen käsittelystä, kertoo uutispalvelu The Baltic Course. Katonie Natin investoinnin ensimmäinen, nyt käyttöön otettu vaihe käsittää 25 000 neliömetrin laajuisen varastokompleksi. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu 600 neliön toimistorakennus ja tontille ulottuva oma pistoraide.

Kansainvälinen logistiikkajätti Katoen Nati on jo aloittanut uuden 16 000 neliön varastorakennuksen rakennustyöt ja lisäksi suunnitelmissa on vielä 25 000 neliön lisärakentaminen alueelle. Mikäli suunnitelmat toteutuvat on yhtiöllä vuoden 2015 loppuun mennessä Muugassa kaikkiaan 66 000 neliön verran logistiikkatilaa. Koko hankkeen kustannusarvio on 30 miljoonaa euroa.

Muugaa hallinnoivan Talinnan satamayhtiön mukaan belgialaisyhtiön paikalle asettuminen on Tallinnalle ja koko Virolle merkittävä askel, koska ankkurivuokralainen vetää alueelle myös muita logistiikka-alan toimijoita sekä myös vientiin tähtääviä tuotannollisia yrityksiä.

Vuonna 1854 perustettu Katoen Natie omistaa maailmanlaajuisesti 150 logistiikkakeskusta. Keskusten käyttöpinta-ala on yhteensä yli viisi miljoonaa neliötä. Yhtiön palveluksessa on yli 10 000 työntekijää.

Tallinnan satamayhtiö hallinnoi Virossa yhteensä viittä satamaa, jotka ovat Tallinnan vanha kaupunkisatama, Muugan satama, Paldiskin eteläinen satama, Paljassaaren satama ja Saaremaan satama. Tallinnan satamayhtiö on vuodesta 1996 lähtien ollut listautuneena Tallinnan pörssiin.

Yhtiön pääosakas on Viron valtio.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2013/sisältö.


UUUTISET.

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001.
Uutisarkisto: Compiler News 1998.