Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2013
- 3.6.2013 -

Ulkomaiset sijoitukset ainoa valopilkku Venäjän investointikentässä

Venäjällä kokonaisinvestoinnit taantuivat alkuvuonna. Huhtikuussa pudotus oli vuositasolla 0,7 prosenttia ja koko tammi-huhtikuun kaudella suuntaus oli 0,2 prosenttia negatiivinen. Talousministeriö on jo alentanut aiempaa kokonaisinvestointien 7,2 prosentin kasvuennustettaan. Uusi investointiennuste vuodelle 2013 on 4,6 prosenttia, mikä sekin tuntuu alkuvuoden kehitykseen nähden kovin optimistiselta.

Optimismiin voi toisaalta olla perusteita, sillä tammi-maaliskuussa Venäjälle tehtiin erilaisia ulkomaisia investointeja kaikkiaan 60,4 miljardin dollarin arvosta. Summa oli 65,4 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2012.

Investoinneista kuitenkin vain vajaa kymmenes oli suoria ulkomaisia investointeja. Summa oli vain 6,3 miljardia dollaria, mutta näissäkin investoinneissa päästiin 63,2 prosentin lisäykseen. Maaliskuun lopussa Venäjälle tehtyjen ulkomaisten investointien kanta, esimerkiksi portfolioinvestoinnit mukaan lukien, oli 92,3 miljardia dollaria eli lähes kolminkertainen vuodentakaiseen verrattuna.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2013/sisältö.


UUUTISET.

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Uutisarkisto: Compiler News 1998.