Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2013
- 3.6.2013 -

NIB rahoittaa Latvian transitoradan parannustöitä

Pohjoismaiden Investointipankki NIB rahoittaa ratahanketta Latviassa. Latvian valtiollinen rautatieyhtiö käyttää lainan rakentaakseen rinnakkaisraiteen 52 kilometrin osuudella Skrivrin ja Krutspilsin välillä. Osuus kuuluu Latvian itä-länsisuuntaiseen rautatiereittiin, joka yhdistää Venäjän ja Valko-Venäjän rahtiliikenteen Latvian Itämeren satamiin. Ratayhteys on osa eurooppalaista TEN-verkostoa. Radanparannus ei suoraan liity Rail Baltica -väylähankkeeseen, mutta koko itä-länsiväylä on siihen myöhemmin integroitavissa.

NIB on ennenkin luotottanut Latvian rautatieyhtiötä ja tällä kertaa on kysymyksessä 17 miljoonaan euron laina, jonka takaisinmaksuaika on kymmenen vuotta.

Lyhyt rataosuus
- monta etua

Vaikka nyt modernisoitava rataosuus on lyhyehkö on sillä NIB:n mukaan vaikutusta kauttakulkukuljetusten kustannuksiin useissa maissa ja myös Itämeren alueella. Lisäksi kuljetustehokkuuden parannus vähentää suurempia ympäristövaikutuksia aiheuttavia maantiekuljetuksia ja niihin liittyviä liikenneriskejä Latviassa.

Latvian rautatieyhtiö VAS Latvijas dzelzcels on viime aikoina käyttänyt omia varojaan rautatieinvestointeihin. Samalla merkittävä osa investoinneista on kuitenkin hoidettu kansainvälisellä rahoituksella ja EU-rahastojen avulla.

NIB-pankki on kansainvälinen rahoituslaitos, jonka osakkaina ovat Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Viro. Pankki rahoittaa yksityisiä ja julkisia hankkeita osakasmaissa, mutta myös muissa Itämeren lähipiiriin kuuluvissa maissa.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2013/sisältö.


UUUTISET.

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001.
Uutisarkisto: Compiler News 1998.