Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2013
- 3.6.2013 -

Puolan alkuvuoden vienti yllätti

Puolan vientimarkkinat vetivät vielä alkuvuonna kohtuullisen hyvin. Viennin arvo kasvoi euromääräisesti 5,6 prosenttia ja nousi 11.9 miljardiin euroon. Tuonti puolestaan supistui vuositasolla 2,1 prosenttia. Puolan kauppataseen alijäämä kaventui samalla 0,5 miljardiin euroon, kun vaje vuotta aiemmin oli 3,3 miljardia. Koko viime vuonna vienti kasvoi 3,8 prosenttia ja tuonti puolestaan supistui 0,6 prosenttia.

EU-maiden osuus Puolan viennistä oli alkuvuonna noin 75 prosenttia. Tärkein vientimarkkina oli Saksa, minkä lisäksi merkittäviä vientikohteita olivat myös Italia, Ranska, Britannia ja Tshekki. Lupaavaan nousuun pääsi myös vientitoiminta Ukrainaan ja Slovakiaan. Puolan tärkeimmät tuontimaat olivat EU-maat Saksa, Italia ja Ranska. EU:n ulkopuolella tärkeimmät tuontimaat olivat Venäjä ja Kiina.

Puolan tärkeimmät vientituotteet olivat hedelmä- ja vihannesjalosteet, sähkö- ja elektroniikkatuotteet, ajoneuvot, ilma-alukset eli helikopterit sekä alukset. Puolan tuonnissa painottuivat tuotantohyödykkeet. Kärjessä olivat koneet ja laitteet, kuljetusvälineet, puolivalmisteet sekä raaka-aineet, kuten mineraalit ja kemikaalit.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2013/sisältö.


UUUTISET.

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001.
Uutisarkisto: Compiler News 1998.