Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2013
- 3.6.2013 -

Puolalais-Suomalainen kauppakamari perusteilla

Puolalais-Suomalaisen kauppakamarin perustamiskokous järjestetään 7. kesäkuuta Varsovassa Puolan Kansallisen Kauppakamarin tiloissa. Kauppakamarin on tarkoitus edistää Puolan ja Suomen kaikkinaista taloudellista yhteistyötä.

Perustettavan kauppakamarin tärkein tehtävä on tukea kontaktien vaihtoa maiden välillä painottaen suoraa verkottumista. Lisäksi sen tehtävänä on kerätä ja jakaa tietoja Puolan ja Suomen taloudesta, liiketoimintaoloista ja yrityksistä. Kauppakamari on tarkoitettu palvelemaan kaiken kokoisia yrityksiä.

Henkilöt, jotka ovat estyneet osallistumasta perustamiskokoukseen, mutta haluavat osallistua kauppakamarin toimintaan saavat sähköpostitse kokouksen asiakirjat. He voivat myös suoraan osallistua kokoukseen virtuaalisesti Suomesta käsin.

Puolalais-Suomalaisen kauppakamarin aloitekomiteaa edustavat Varsovassa Tomasz Orlowics sekä Turussa sekä Helsingissä . Kummallakin on Suomi-taustaa ja he ovat myös työskennelleet Puolan-kauppaa harjoittavissa suomalaisyrityksissä.

Muutamia päiviä sitten Puolassa vierailleen pääministeri Jyrki Kataisen mielestä kauppa Suomen ja Puolan välillä on jäänyt turhan vaatimattomaksi todelliseen potentiaaliin verrattuna. Puolassa on meneillään isoja investointeja laajalla rintamalla, joten maa on merkittävä lähimarkkina Suomelle.

Suomen tullin tuoreimman, helmikuulta ovat ulkomaankauppatilaston mukaan Suomen vienti Puolaan oli tammi-helmikuussa 210 miljoonan euron suuruinen, mikä jäi neljä prosenttia edellisvuotisesta. Tuonti Puolasta oli 204 miljoonaa euroa eli 25 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Suurimpia suomalaisia investoijia Puolassa ovat Stora Enso, HK Ruokatalo, Huhtamäki van Leer, Sanitec, Paroc, Metsä Tissue, Ruukki, KWH Group, Onninen, Raisio, Fortum, Cargotec ja Oras.

Kokoukseen voi ilmoittautua joko paikan päällä osallistumista tai virtuaalista osallistumista varten Tomasz Orlowiczille. Yhteys puhelimitse +48 605 575 120 tai sähköpostitse tomasz.orlowicz@voiman.pl.

Idänkaupan Vientipalvelut 5-6.2013/sisältö.


UUUTISET.

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001.
Uutisarkisto: Compiler News 1998.