Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2013
- 30.4.2013 -

Puolan teollisuustuotanto supistui alkuvuonna

Puolan teollisuustuotanto laski maaliskuussa odotettua enemmän viime vuoden maaliskuuhun verrattuna. Tuotannon vähennys oli 2,9 prosenttia ja koko tammi-maaliskuun jaksolla se oli 2,0 prosenttia. Kuukausivertailussa maaliskuun tulos oli kuitenkin yllättävän hyvä.

Vuositasolla tuotanto supistui 20:llä teollisuuden toimialalla tilastoviraston seuraamasta 34:stä toimialasta. Alakohtaiset pudotukset olivat enimmillään 20 prosenttia. Nousualoista kärjessä oli liikennevälineiden tuotanto, joka perustui Puolan vahvaan autoteollisuuteen.

Rakennusala menestyi maaliskuussa teollisuuttakin heikommin. Alan tuotanto romahti 18,5 prosenttia edellisvuotisesta tasostaan.

Kuukausivertailussa maaliskuu tarjosi kuitenkin yllätyksen. Teollisuustuotanto hypähti peräti 9,2 prosenttia helmikuuhun nähden. Teollisuuden aloista parhaaseen nousi perinteinen tehdasteollisuus. Teollisuustuotteiden hinnat kuitenkin laskivat 0,6 prosenttia vuositasolla.

Maaliskuun mahdollisesti tilapäinen hypähdys ei kuitenkaan parantanut teollisuuden odotuksia. HSBC-pankin ylläpitämän teollisuuden ostopäällikköindeksin laski edelleen helmikuusta ja oli 48,0 pistettä. Tämä heijasteli teollisuuden huolta tuotannon ylläpitämisestä, työllisyydestä ja uusista tilauksista.

Idänkaupan Vientipalvelut 4.2013/sisältö


UUUTISET:

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Uutisarkisto: Compiler News 1998-