Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

24.1.2011

Microsoftin kasvu ylitti markkinat Venäjällä

Microsoftin Venäjän toiminnan liikevaihdon kasvu oli viime vuonna 25 prosenttia, kun alan markkinat nousivat 15 prosenttia plussan puolelle, kertoo The Moscow Times. Yritys ei ilmoittanut liikevaihtoaan tai markkinaosuuttaan Venäjän noin 2,3 miljardin dollarin it-markkinoilla. Liikevaihdosta on kuitenkin saatu konsulttiyhtiö IDC:n arvio. Sen mukaan yhtiön liikevaihto olisi noussut yhteen miljardiin dollariin.

Microsoftilla on Venäjällä 9 500 partneria ja 70 toimipistettä. Yhtiö onkin osin menestynyt juuri paikallisen läsnäolonsa ansiosta. Tuotepuolella Microsoftin menestystä tukivat Microsoft Office 2010 -version lanseeraus ja pelikonsoleihin tarkoitetun Microsoft Kinectin jakelu.

Microsoftin panostushalusta Venäjälle kertoo myös, että yhtiö solmi marraskuussa aiesopimuksen kymmenien miljoonien investoinneista Skolkovon teknologiakeskukseen. Sopimuksessa Microsoft linjaa toimintamuodoikseen ohjelmistojen kehittämiskeskuksen perustamisen Skolkovoon, tutkimusyhteistyön paikallisten yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa sekä jo aiemmin käynnistämänsä it-alan startup-yritysten tukiohjelman laajentamisen.

Idänkaupan Vientipalvelut 1.2011. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-