Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

24.1.2011

Suomen ja Latvian kauppa selvään nousuun

Latviassa toimii 349 suomalaisyritystä, jotka on merkitty paikalliseen yritysrekisteriin. Yritysten määrä on parin viime vuoden aikana hieman supistunut, mutta talouskriisi ei pahimmassakaan vaiheessaan aiheuttanut mitään pakoaaltoa.

Suomen tärkeimmät vientituotteet Latvian markkinoille ovat koneet, sähkötekniset laitteet, kemiantuotteet, paperi ja kartonki, kertoo The Baltic Course Latvian ja Suomen taloussuhteiden katsauksessaan.

Suomalaiset tuovat puolstaan Latviasta lähinnä raakapuuta ja puutuotteita, rauta- ja teräsvalmisteita, kuljetusvälineitä sekä koneita ja sähköteknisiä laitteita.

Suomalaisyrityksistä suurimpia paikallisia investoijia ovat Nordea, Wihuri, Elektroskandia Suomi, Pohjola, Fazer Leipomot, Konekesko ja Rautakirja. Investointipanostustaan ovat lisänneet myös Olvi (Cesu lalus), HK Ruokatalo, Stora Enso ja SOK:n Prisma-ketju.

Suomen tullin viimeisimmän kuukausitilaston mukaan Suomen Latvian-viennin arvo kasvoi tammi-lokakuussa 48 prosenttia ja nousi 244 miljoonaan euroon. Tuonti Latviasta kasvoi taas 55 prosenttia summan ollessa 191 miljoonaa euroa.

Suomen Latvian-kaupan kehitys oli yllättävän nopea, sillä vertailumaan Liettuan kohdalla viennin lisäys jäi yhdeksään prosenttiin ja tuontikin kasvoi vain kahdeksan prosenttia.
Suomalaisten toimintaa Latviassa edistää Finpron yhteistyökumppani FinBalt Consulting Ltd. Finpron omat toimistot sijaitsevat Virossa ja Liettuassa.

Idänkaupan Vientipalvelut 1.2011. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-