Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

24.1.2011

Venäjän teollisuustuotanto selvään kasvuun 2010

Venäjän teollisuustuotannon päätösluvut vuodelta 2010 eivät ole vielä tiedossa, mutta teollisuusministeriön antaman ennakkotiedon mukaan kasvu olisi 8,2 prosenttia. Joulukuussa tuotannon vuosikasvu oli 6,6 prosenttia ja marraskuussa 6,6 prosenttia, mikä merkitsi tahdin hidastumista vuoden viimeisinä kuukausina.

Tällä hetkellä odotetaan myös lopullisia tietoja teollisuuden alakohtaisesta kehityksestä. Näitä tietoja onkin eräiltä osin jo julkistettu.

Tuotannon avainsektoreista öljyteollisuus ja kaasuteollisuus ylsivät viime vuonna uusiin ennätyksiin. Raakaöljyn päivätuotanto ylitti 10 miljoonaa barrelia ja tulos varmisti, että Venäjä säilytti asemansa maailman suurimpana tuottajamaana. Maakaasun tuotanto kasvoi 12 prosenttia ja tuotantomäärä nousi vuositasolla 650 miljardiin kuutioon. Myös kaasuntuotannossa Venäjä pysyi johtavana tuottajamaana.

Tässä vaiheessa tiedetään myös Venäjän terästeollisuuden menestyneen viime vuonna. Teräksen kokonaistuotanto nousi 67 miljoonaan tonniin, mikä ylitti edellisvuotisen 11,7 prosenttia. Venäjä sijoittui maailman neljän suurimman teräksentuottajan joukkoon Kiinan, Japanin ja Yhdysvaltojen jälkeen.

Teollisuuden avainaloja suosi hyvä kansainvälinen kysyntä sekä myös hintakehitys. Toisaalta teollisuuden kustannustaso nousi tuntuvasti Venäjällä ja tuottajahinnat kallistuivat vuoden aikana 16,7 prosenttia.

Idänkaupan Vientipalvelut 1.2011. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-