Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

24.1.2011

Varsovan pörssi kiinnostaa maatalousalan suuryhtiöitä

Itäisen Euroopan finanssikeskuksena vahvistuva Varsovan pörssi houkuttelee ulkomaisia yhtiöitä listautumiseen. Uusista tulokkaista ovat vahvimmin esillä olleet ukrainalaiset maatalousalan yhtiöt, joista kaksi tai kolme harkitsee parhaillaan kasvupääomien hankkimista Varsovan kautta.

Nyt joukkoon on talouslehti Vedomostin mukaan liittymässä myös venäläinen Valinor-maatalousyhtiö. Sen tarkoituksena on hankkia 300 miljoonaa dollaria vastaava summa listautumisannillaan Varsovassa.

Valinor kuvastaa osaltaan sitä suurta yritysmäistä maataloustuotantoa, joka on enemmältä julkisuudelta piilossa syntynyt Venäjälle ja Ukrainaan. Valinorin hallinnassa on 360 000 hehtaaria hedelmällistä viljelysmaata Venäjällä ja Ukrainassa.

Suunnitellussa listautumisannissa on tarkoitus tarjota sekä yhtiön nykyisten omistajien osakkeita että uusia liikkeelle laskettavia osakkeita. Tavoitteena on myydä pörssissä kaikkiaan 40 prosenttia koko osakekannasta.

Vielä tilintarkastamattoman tiedon mukaan Valinorin EBITDA-tulos oli viime vuonna 90-95 miljoonaa dollaria. Yhtiön velkavastuut ovat noin 200 miljoonaa dollaria.

Venäjän ja Ukrainan maataloudessa toimii myös joukko länsimaisia yrityksiä ja rahastoja. Esimerkiksi Trigon Capitalin hallinnoima Trigon Farming on hehtaareilla mitattuna suuri toimija koko mustan mullan alueella.

Idänkaupan Vientipalvelut 1.2011. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-