Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

25.9.2009

Valko-Venäjä esitteli liiketoiminta mahdollisuuksiaan suomalaisille

Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä syyskuun puolivälissä järjestettyyn suomalais-valkovenäläiseen bisnestapahtumaan osallistui ministeriöiden edustajien ohella myös suomalainen liikemiesvaltuus, joka edusti yhteensä 22 yritystä ja organisaatiota.

Tapahtuman aikana käytiin läpi Suomen ja Valko-Venäjän kaupallisen yhteistyön alueita. Keskusteluissa nousivat esiin erityisesti informaatioteknologia, tuotannon nykyaikaistaminen teollisuuden eri alueilla, vaihtoehtoinen energiantuotanto sekä puuteollisuus.

Valko-Venäläiset esittelivät mahdollisten investointikohteiden ohella myös maan liiketoimintaoloissa viime aikoina tapahtunutta kehitystä. Valko-Venäjä on uusinut talouslainsäädäntöään, mikä on jo noteerattu myös eräissä liiketoimintaolojen kansainvälisissä vertailututkimuksissa. Esimerkiksi yhteisyritysten perustaminen sujuu nyt joustavammin.

Viime vuonna Valko-Venäjän vienti Suomeen kasvoi 107 prosenttia nousten 115,6 miljoonan dollarin arvoiseksi. Tuonti Suomesta kasvoi puolestaan 67 prosenttia ja oli suuruudeltaan 172 miljoonaa dollaria, joten kauppavaihto oli Suomella ylijäämäinen.

Kuluvan vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla yleinen taloustilanne pysäytti toistaiseksi kauppavaihdon myönteisen kehityksen. Valko-Venäjän vienti Suomeen jäi vähäiseen 9,3 miljoonaan dollariin ja tuonti hidastui 63,5 miljoonaan dollariin.

Valko-Venäjällä kotimainen kulutuskysyntä on kuitenkin pysynyt kohtuullisen hyvänä, sillä paikallisen tilastoviraston mukaan vähittäiskaupan myynti nousi vuositasolla 2,7 prosenttia summan vastatessa noin 12,8 miljardia dollaria.

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2008. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-