Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

25.9.2009

Kazakstan aloitti uuden “silkkitien” rakennustyöt

Kazakstan on omalta osaltaan käynnistänyt työt Länsi-Kiinan ja Euroopan välisen valtatien rakentamisessa. Työt aloitettiin Zhanbylin alueella eteläisessä Kazakstanissa.

Pietarista Lianyungangiin Kiinassa johtavasta tieyhteydestä tulee 8 445 kilometrin pituinen. Tiestä 2 223 kilometriä kulkee Venäjän alueella, 2 787 kilometriä Kazakstanissa ja 3 425 kilometriä Kiinassa. Valtatie kulkee Venäjällä Pietarin, Moskovan, Nizhni Novgorodin, Kazanin ja Orenkurgin kautta Kazakstaniiin .

Kazakstanissa reitti alkaa Aktobesta ja suuntaa Kyzylordan, Shymkentin, Tarazin, Kordain, Almatyn ja Horgorin kautta Kiinaan. Kiinan puolella tie kulkee Urumqin ja Lanzhoun kautta Lianyungangiin.

Kazakstanissa valtatie vaatii 1 644 kilometrin verran kokonaan uusia tieosuuksia. Rakennustöiden kustannusarvio on 825,6 miljardia tengeä eli noin 3,7 miljardia euroa. Vaadittavasta summasta runsaalle puolelle on tällä hetkellä tiedossa rahoitusta, jonka hoitavat Kazakstanin valtio, Maailmanpankki, Asian Bank ja Eurasian Bank.

Kazakstan hakee ratkaisuja myös rautatiekuljetuksille

Kazakstania kiinnostavat myös nykyistä paremmat rautatieyhteydetEurooppaan. Kazinformin mukaan Tallinnan sataman johto teki syyskuussa Astanassa pidetyssä kazakstanilais-virolaisessa bisnesfoorumissa suoran ehdotuksen rautatietransiton järjestelyistä Viron kautta.
Viron reittiä jo nyt käyttävät kazakstanilaiset voisivat perustaa Tallinnan satamaan oman rahtikeskuksen täysillä vapaavaraston oikeuksilla.
Tallinnan satamalla on nykyisellään runsaasti kapasiteettia Kazakstanin tärkeimmille rautateitse kuljetettaville vientituotteille, kuten raakaöljylle, kivihiilelle ja viljalle.

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2008. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-