Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

25.9.2009

Venäjän rakennustuotannon elpymisestä uusia mahdollisuuksia suomalaisille

Venäjällä rakentamisen ja rakennustarvikkeiden markkinat kasvavat myös jatkossa, todetaan Finpron ja Tekesin tutkimuksessa. Alan suomalaisyrityksille odotettavissa oleva käänne avaa suuren potentiaalin erityisesti Suomen lähialueilla.

Finanssikriisi on tällä hetkellä pysäyttänyt puolet käynnissä olevista rakennushankkeista Venäjällä. Tämä aiheuttaa valtavan asuntopulan seuraavan kahden vuoden aikana. Tilanteen purkamiseksi Venäjän valtio on luvannut tukea asumisen rakennemuutosta ja rakennushankkeita huomattavilla summilla.

“Asuntotuki suunnataan ensisijaisesti venäläisille yrityksille, joten suomalaisyritykset tarvitsevat markkinoille päästäkseen venäläisiä kumppaneita. Suomalaisten on tehtävä myös nykyistä enemmän keskinäistä yhteistyötä tuotteiden ja palveluiden myynnissä ja jakelussa”, Finpron tutkimuspäällikkö Daria Ivanova neuvoo.

Venäjällä on kysyntää sekä pientalorakentamiselle että kerrostalojen uudis- ja korjausrakentamiselle. Finpron ja Tekesin mielestä suomalaisten vahvuudet ovat tietotaidossa, rakennustekniikassa ja ympäristösuunnittelussa.

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2008. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-