Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

29.9.2008

Yksityistämisen jälkeen perustetut yritykset Venäjän parhaita menestyjiä

Yksityistäminen ei ole Venäjällä tehostanut yritysten toimintaa odotetulla tavalla, sanoo yksityistämisen ja markkinoiden vapauttamisen vaikutuksista väitellyt diplomi-insinööri Juha Väätänen.

Väätäsen mukaan hintojen vapauttaminen, yksityistäminen ja ulkomaankaupan vapauttaminen olivat venäläisille yrityksille suuri muutos, joka myös altisti ne uudenlaisille muutospaineille.

Laajan aineistopohjan läpikäynyt Väätäinen on päätynyt siihen, että yksityistetyt yritykset eivät ole mainittavammassa määrin tuoneet uutta dynamiikkaa yrityssektorille. Tuntuvia vaikutuksia on sen sijaan ollut perustetuilla uusilla yrityksillä sekä toisaalta kansainvälisillä investoijilla ja kansainvälisellä kilpailutilanteella.

Yksityistämisaallon jälkeen perustetut yritykset, sekä kotimaiset että Venäjällä toimivat ulkomaiset, menestyvät paremmin kasvulla, kannattavuudella ja tuottavuudella mitattuna. Uuden yritystoiminnan tuomaa kehitystä ei olisi kuitenkaan voitu saavuttaa ilman yksityistämistä ja markkinoiden vapauttamista, jotka ovat mahdollistaneet resurssien siirtymisen tuottavimmille toimialoille.

Kuitenkin tulokset osoittavat, että omistukseen liittyvien tekijöiden merkitys on vähenemässä. Vastaavasti kansainvälisten tekijöiden merkitys venäläisten yritysten toiminnan tehostumisessa on selvässä nousussa. Tärkeä rooli on etenkin kilpailulla ja pääomamarkkinoilla.

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.