Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

29.9.2008

Venäjällä odotetaan ennätysmäistä viljasatoa

Venäjän maatalousministeriön mukaan vilja- ja maissisato oli syyskuun 16. päivään mennessä korjattu 36,1 miljoonanalta hehtaarilta ja sato oli korjaamatta vielä 10,2 miljoonan hehtaarin alueelta.

Ministeriön satoennusteen mukaan viljasato voisi tänä vuonna nousta 102 miljoonanan tonniin, jossa määrässä on mukana 5-5,5 miljoonan tonnin maissisato.
Viime vuonna Venäjän viljasato oli 81,8 miljoonaa tonnia, mikä ylitti edellisvuotisen 4,0 prosentilla. Mikäli ministeriön syyskuussa antama ennuste toteutuu olisi uusi ennätyssato 25 prosenttia suurempi kuin viime vuonna. Varsinaisen leipäviljan ohella myös maissista näyttää tulevan ennätyssato.

Myös muille viljelykasveille odotetaan viime vuotista parempaa satoa. Ennusteen mukaan auringonkukansiementen sato nouisi 6-6,5 miljoonaan tonniin, rapsin 0,7 miljoonaan tonniin ja soijan 0,75 miljoonaan tonniin.

Myös sokerijuurikkaasta on laadittu satoennuste. Sen mukaan satomäärä olisi 26-27 miljoonaa tonnia, mikä jäisi 2-3 miljoonaa tonnia viime vuoden tuloksesta.

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.