Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

29.9.2008

Kulutuskysyntä jatkui entisellään Venäjällä

Kulutuskysynnän kehitystä heijastavan vähittäiskaupan kasvu oli tammi-elokuussa vuositasolla 15 %, mikä vastasi suunnilleen vuoden 2007 vauhtia. Kasvua on tukenut palkkojen nousun kiihtyminen loppukesästä. Elokuussa palkat nousivat reaalisesti lähes 16 % vuotta aiemmasta. Kulutusta tukee myös työllisyystilanne, sillä työttömyysaste on alustavan arvion mukaan laskenut elokuun lopussa runsaaseen viiteen prosenttiin.

Kiinteiden investointien kasvu on sitä vastoin hidastunut selvästi. Tammi-elokuussa kiinteät investoinnit lisääntyivät 13 %, kun vuosikasvu viime vuonna vastaavaan aikaan oli 23 %. Hidastuminen näyttää heijastuneen erityisesti asuntorakentamiseen, joka viime kuukausien pienestä piristymisestä huolimatta kasvoi kahdeksan kuukauden aikana vain 5 prosenttia vuotta aiemmasta. Koko rakennustoiminnan kasvu on kuitenkin pysynyt 18 prosentissa eli lähes samalla tasolla kuin vastaavalla jaksolla vuonna 2007.

Teolliuustuotannon kasvu on hieman piristynyt kesäkuun pohjaliukemista. Tammi-elokuussa kasvua kertyi runsaat 5 % vuotta aiemmasta. Kasvua veti jalostusteollisuus lähes lähes 8 prosentin vuosivauhdilla. Nopeimmin kasvoi kuljetusvälineiden sekä kumi- ja muovituotteiden tuotanto.

Lähde: Suomen Pankki. BOFIT Viikkokatsaus:
Toimittaja Seija Lainela. bofit@bof.fi

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.