Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

29.9.2008

Liettua ja Latvia tekivät alkuvuonna erinomaisen vientituloksen

Baltian maiden talouden käänne ei vielä alkuvuonna näkynyt niiden ulkomaankaupassa. Liettuan vienti kasvoi tammi-kesäkuussa vuositasolla 34 prosenttia ja oli arvoltaan 8,0 miljardia euroa. Liettua pystyi suhteellisesti eniten lisäämään vientiään koko EU27-alueella.

Eurostatin mukaan myös Latvian vienti veti hyvin. Viennin lisäys oli tammi-kesäkuussa 18,0 prosenttia ja viennin arvo nousi 3,4 miljardiin euroon. Ainoastaan Virossa viennin kasvu oli vaatimatonta jääden 5,0 prosenttiin. Viennin arvo oli kuitenkin 4,2 miljardia euroa.

Baltian maiden vientitulokset olivat suhteellisen hyvät, sillä esimerkiksi Britannian vienti supistui vuositasolla yhden prosentin.

Tuonnin puolella Latvia nousi vuorostaan EU-maiden kärkeen, sillä 5,5 miljardin euron tuonti oli vain 2,0 prosenttia edellisvuotista suurempi. Virossa tuonnin lisäys oli 4,0 prosenttia ja Liettuassa kasvua kertyi peräti 25,0 prosenttia.

Alkuvuosi oli Baltian maille myönteinen myös ulkomaankaupan rakenteen kannalta. Kaikissa kolmessa maassa viennin kasvunopeus ylitti nyt tuonnin kasvun.

EU-alueen suurimmat vientimaat olivat Saksa, Alankomaat ja Ranska. Näistä ylivoimaisesti suurin oli Saksa, jonka viennin arvo vuoden alkupuoliskolla nousi 510,7 miljardiin euroon.

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.