Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
16.9.2005

Suuria kauppaketjuja vielä jälkijunassaMoskovaan

Venäjällä on nyt maailman houkuttelevimmat vähittäiskauppa-alan markkinat, toteaa konsulttiyhtiö A.T. Kearney kansainvälisessä vertailututkimuksessaan. Analyytikkojen mukaan läntisen Euroopan alueella päästään jatkossa noin viiden prosentin vuosikasvuun, mutta venäjällä markkinat kasvavat 50-300 prosenttia, vähittäiskaupan sektorista riippuen.

Suuret vähittäiskaupan toimijat ovat jo paaluttaneet hyvät asemat Pietarissa ja Moskovassa, mutta tilaa löytyy toistaiseksi toisenkin aallon tulijoille. Moskovassa suurilla ketjuilla on kaikesta vähittäiskaupasta vasta 12 prosentin osuus, kun Euroopassa osuus on 90 prosentin luokkaa.

Moskovassa markkinoille tulon toisen aallon aloittaa brittiläinen Marks&Spencer, joka avaa parin kuukauden sisällä ensimmäisen myymälänsä pääkaupungissa ja koko Venäjällä.

Lehtitietojen mukaan myös useita muita tärkeitä eurooppalaisia vähittäiskauppaketjuja valmistelee tuloaan Moskovaan. Izvestija tietää nimetä mahdollisiksi uusiksi tulijoiksi kolme muutakin brittiyhtiötä, Tescon, ASDA:n ja Sainsburyn. Saman lähteen mukaan Saksasta olisivat tulossa Tengelman ja REWE sekä Ranskasta Casino. Tiedossa on myös Wal-Martin Venäjälle tulo, jonka pitäisi alkaa Pietarissa.

Vanhat toimijat hakevat
elintilaa alueilta

Asiantuntijoiden mukaan uudelta ulkomaiselta ketjulta vie nykyoloissa pari kolme vuotta ennen kuin toiminta pyörii täysillä. Moskovassa toimivat johtavat kotimaiset vähittäiskauppaketjut Sedmoi Kontinent, Park House, Perekryostok ja Paterson aikovatkin käyttää tämän ajan valmistellakseen seuraavaa siirtoaan eli ekspansion suuntaamista pois Moskovasta tärkeimpiin keskuksiin Venäjän alueilla.

Ulkomaisten Auchanin, Metron, Ramstorin ja Ikean jatkostrategioista ei toistaiseksi ole mitään tietoa.

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.