Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
16.9.2005

Venäjä varautuu yksityistämistulojen supistumiseen

Pääministeri Mikhail Fradkov on vahvistanut Venäjän vuosia 2006-2008 koskevan yksityistämissuunnitelman. Uutistoimisto Prime-Tassin mukaan yksityistämishankkeilla tavoitellaan ensi vuonna enää 31 miljardin ruplan myyntituottoja.

Myytävää Venäjän valtiolla vielä riittää, sillä kesäkuun alun tilanteessa valtiolla oli kokonaan omistamiaan yrityksiä 8 293 kappaletta, minkä lisäksi se oli enemmistö- tai vähemmistöosakkaana 3 783 osakeyhtiössä. Ensi vuoden suunnitelmaan kuuluu kuitenkin vain 986 valtionyhtiön myyminen sekä osakkeiden myyminen 419 osakeyhtiöstä.

Myytävien valtionyhtiöiden joukossa on muun muassa ilmailuteollisuuden, merenkulkualan sekä öljy- ja kaasualan yrityksiä. Myyntiin tulevat osakeyhtiöosuudet edustavat puolestaan autoteollisuutta, maataloustuotantoa, puolustusteollisuutta, polttoaine- ja energia-alaa sekä rakennusalaa.

Ensi vuoden suurimpina omistusten myyntikohteina ovat maan suurin kuorma-autovalmistaja

Kamaz, Jenisei Gold -yhtiö ja Samaran lentoyhtiö. Myyntilistan eksoottisimpia kohteita on ”Punainen tori”, joka ei kuitenkaan ole se sama, duumaa järkyttänyt tori. Kuluvan vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla valtio sai koottua yksityistämisistä 27,5 miljardin ruplan tulot.

Viime vuonna tuloja kertyi 65,8 miljardia ruplaa, kun kohteina oli 525 valtionyhtiötä ja osuudet 565 osakeyhtiössä.

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.