Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
16.9.2005

FIM ensimmäisenä suomalaisyrityksenä Moskovan pörssin jäseneksi

FIM Rahastoyhtiön Venäjän tytäryhtiö sai syyskuussa ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä Moskovan RTS-pörssin jäsenyyden. Tytäryhtiö ZAO FIM Financial Services oli jo aiemmin saanut sijoituspalveluiden toimiluvan.

Välitystoiminnan kohderyhmänä ovat Venäjän markkinoille sijoittavat suomalaiset ja kansainväliset instituutiot ja ammattimaiset sijoittajat. Corporate finance -toimintojen kohteina ovat puolestaan Pohjoismaiden ja Venäjän välillä liiketoimintaa harjoittavat ja sijoituksia tekevät yhtiöt.

Samalla käynnistyi myös FIM Russia Small Cap -rahaston toiminta. Rahaston varat sijoitetaan pääasiassa venäläisiin tai sellaisten yhtiöiden, joille Venäjä on keskeinen markkina-alue, osakkeisiin ja osakesidonnaisiin arvopapereihin. Salkunhoitajana toimii Antti Pohjola.

Sijoituskohteina ovat yhtiöt, joiden markkina-arvo on sijoitushetkellä alle miljardi Yhdysvaltain dollaria. Rahasto pyrkii hyötymään pienempien yhtiöiden suuremmasta kasvupotentiaalista.

Esimerkiksi viime vuonna öljy-yhtiö Purneftegazin, kaivosteollisuusyritys Ural Kaliyn ja metallialan yritysten Mechel Steelin ja VSMPO-Avisman osakkeiden arvot nousivat yli 150 prosenttia. Tällaisiin tuottoihin suuryritykset tuskin enää yltävät.

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.