Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
16.9.2005

Latvian talouden kasvu jatkuu yhä kovatahtisena

Latvian bruttokansantuote kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 9,5 prosenttia. Keskustilastoviraston mukaan kasvu kiihtyi selvästi kauden lopulla. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä talouskasvu oli 7,4 prosenttia, mutta toisella neljänneksellä päästiin peräti 11,6 prosentin vuosikasvuun.

Latvian talouskasvu olikin huhti-kesäkuussa Baltian paras, sillä Virossa bruttokansantuote kasvoi 10 prosenttia ja Liettuassa 8,2 prosenttia. EU25-maiden vertailussa kaikki Baltian maat sijoittuivat aivan kärkeen.

Latvian taloutta vetivät kasvuun erityisesti kauppa, liikenne- ja viestintäsektori ja rakennusala, jotka kaikki lisäsivät tuotantoaan yli 15 prosenttia.

Prosessiteollisuudessa kehitys oli vaimeata vielä ensimmäisellä neljänneksellä tuotannon lisäyksen jäädessä 3,7 prosenttiin. Toisella neljänneksellä sen toiminta jo tuntuvasti vauhdittui ja alalla päästiin 7,8 prosentin kasvuun.

Ensimmäisellä vuosipuoliskolla taantuneita aloja olivat muun muassa hotelli- ja ravintolaelinkeino, rahoitustoiminta sekä liike-elämän palvelut.

Idänkaupan Vientipalvelut 9.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.