Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

31.8.2009.

Venäjän lentokone-teollisuus uuteen nousuun

Venäjän siviililentokoneita valmistavalla teollisuudella on hyvät näkymät. Sukhoin yhdessä länsimaisten kumppaneiden kanssa kehittämälle ja valmistamalle Superjet 100 -koneelle on jo testilentovaiheessa runsaasti tilauksia, joista huomattava osa on ulkomailta.

Keskimatkojen Superjet-koneen moottorit on tarkoitus sertifioida vielä tämän vuoden aikana. Konetyyppiin tulevan SaM146-moottorin valmistaa ranskalaisen Snecman ja venäläisen NPO Saturnin Venäjällä toimiva yhteisyritys PowerJet.

Sukhoin suunnitelmissa on valmistaa ainakin 700 Superjetin erilaista versiota. Markkinointisuunnitelmassa on myynnin keskittäminen Pohjois-Amerikkaan, Eurooppaan, Etelä-Emerikkaan, Venäjälle ja Kiinaan.

Sukhoin Superjet-projektiin osallistunut Boeing arvio Venäjän ja muiden IVY-maiden matkustajakonemarkkinat valtaviksi, kertoo uutistoimisto RIA Novosti. Yhtiön Moskovan MAKS-2009-ilmailumessuilla esittämän ennusteen mukaan Venäjän ja muun IVY-alueen matkustajaliikennettä tarvitaan nykyisen kasvutahdin perusteella hoitamaan 1 570 konetta vuonna 2028. Tällä aikavälillä tehdasuusien koneiden tarve olisi 1 005 konetta.

Uusien koneiden hankinta arvo nousee koko IVY-alueella noin 90 miljardiin dollariin ja päälle tulevat vielä käytettynä ostettujen koneiden kustannukset. Superjet 100 osuu oivalliseen saumaan, sillä keskimatkan koneiden oletettu osuus on noin 50 miljardia dollaria.

Idänkaupan Vientipalvelut 8/2009. Sisältö.

pdf-versio


• Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
• Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto 1998-