Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

31.8.2009.

Consortium SOFI tukemaan suomalaisten Sotshi-hankkeita

Etelä-Venäjällä Sotshissa vuonna 2014 pidettäviä talviolympialaisia varten rakennetaan alusta alkaen lähes kaikki mitä olympialaisten urheilupaikat, urheilijat sekä kisavieraat tarvitsevat.

Kisahankkeita varten toukokuussa perustettu Consortium SOFI Oy tarjoaa nyt suomalaisyrityksille mahdollisuuksia päästä käsiksi miljoonien eurojen rakennushankkeisiin Sotshissa.

Consortium SOFI:lla on toimistot Helsingissä, Moskovassa ja Sotshissa. Yritys hoitaa venäläisten yhteistyökumppaneiden kanssa kaiken hankkeisiin liittyvän trafiikin neuvotteluista aina rahoitukseen, jotta konsortion jäsenet voivat keskittyä projekteissa omaan ydinosaamiseensa.

Keskitetyn vientiorganisaation sateenvarjon alla toimii suomalaisia yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita Sotshissa ja myöhemmin muilla Venäjän alueilla toteutettavista hankkeista alkaen arkkitehti- ja suunnittelutoistoista aina tavarantoimittajiin sekä koulutuksen ammattilaisiin.

Ydinjoukko yhdistää osaamisensa, innovatiivisuutensa ja kokemuksensa

Konsortio edustaa yritysjoukkoa, jossa yhdistyy laaja-alaisesti suomalainen osaaminen, innovatiivisuus ja pitkäaikainen kokemus toiminnasta Venäjän markkinoilla.

Jäsenyritykset voivat tarjota kokonaisvaltaisia ratkaisuja, kuten konseptin urheilu- ja matkailukohteiden kannattavaan toteuttamiseen tai olympialaisten jälkeen asunnoiksi tai toimistoiksi muunneltavien hotellien ja mökkikylien rakentamiseen. Kohteina ovat myös infrastruktuurirakentaminen, kiinteistöjen tiedonhallintaratkaisut sekä koulutus.

Consortium SOFI:n rajaamia yhteistoimintakohteita ovat energia, tietotekniikka ja tietoliikenne, infrastruktuuri, puurakentaminen, rakennustarvikkeet suunnittelu, talotekniikka, huonekalut ja sisustus, ympäristö sekä Olympiayliopistohanke.

Suomalaisyritysten keskitetyn tarjonnan konseptointia ryhtyvät valmistelemaan useat Consotium Sofin alaisuuteen perustettavat työryhmät.

Konsortiossa on tällä hetkellä jo 30 jäsenyritystä, mutta uusia jäseniä otetaan ensi marraskuun loppuun saakka.

Konsortion perustajia ovat Pöyry CM, Versowood, WPS Finland, Lunawood ja Snowpolis. Sen hallituksen puheenjohtajana on Pöyry CM:n toimitusjohtaja Valtter Kari. Toimitusjohtajana on DI Erkki Leppänen ja varatoimitusjohtajana DI Vladimir Hramoff.

Konsortion markkinointi- ja tiedotusjohtajaksi on siirtynyt Finpron Sotshi-priojektin päällikkö FM Seija Spiridovitsh.

Sotshin kisabudjetti leikattunakin vielä 4,3 miljardia euroa

Sotshin talviolympialaisten kokonaiskustannusten arvio oli heinäkuun lopun tilanteessa enää 195 miljardia ruplaa eli noin 4,3 miljardia euroa. Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan varapääministeri Dmitri Kozak sanoi julkisen panostuksen riittävän nykyisessä taloustilanteessa enää 102 miljardin ruplan eli noin 2,2 miljardin euron investointeihin, joten yksityisiltä rahoittajilta tarvittava osuus olisi nyt 93 miljardia ruplaa eli noin 2,1 miljardia euroa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan yksin julkisen rahoituksen osuuden piti olla 206 miljardia ruplaa eli noin 4,5 miljardia euroa

Idänkaupan Vientipalvelut 8/2009. Sisältö.

pdf-versio


• Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
• Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto 1998-