Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

29.8.2008

Venäläisyhtiöillä suuria yrityskauppoja Yhdysvalloissa

Venäjän johtavat terästeollisuuden yhtiöt hakevat aktiivisesti ostokohteita ulkomailta. Parhaillaan on käynnissä kaksi julkisuuteen päässyttä yrityskauppaa. Asialla ovat Severstal ja Novolipetsk Steel, jotka kumpikin hierovat kauppoja Yhdysvalloissa.

Severstal neuvottelee amerikkalaisen hiilikaivosyhtiö PBS Coals Corporationin ostamisesta. Venäläisyhtiö on tehnyt ostotarjouksen PBS:n koko osakekannasta. Tarjotun osakehinnan perusteella kaupan arvo olisi 1,3 miljardia dollaria. Kaivosyhtiön myyjänä on sen omistaja Penfold Capital Acquisition Corporation. Kauppa on tarkoitus vahvistaa lokakuussa, edellyttäen että paikallinen investointivirasto antaa suostumuksensa.

Novolipetsk Steel hieroo vieläkin isompaa kauppaa. Se on jo sopinut ostavansa Carlyle Groupilta Yhdysvaltojen suurimman teräsputkivalmistajan John Maneely Companyn.

Myös tämä yrityskauppa koskee yrityksen koko osakekantaa ja ostosumma nousee peräti 3,5 miljardiin dollariin. Kauppa voidaan varmistaa viimeisellä vuosineljänneksellä viranomaisen annettua suostumuksensa

Idänkaupan Vientipalvelut 8.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.