Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

29.8.2008

Öljyntuotannon supistuminen ei hidastanut Venäjän talouskehitystä alkuvuonna

Venäjän teollisuustuotanto oli ensimmäisellä vuosipuoliskolla lähes 6 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Kesäkuussa tuotanto oli vain vajaan prosentin suurempi kuin samaan aikaan viime vuonna. Näin voimakas hidastuminen on todennäköisesti väliaikaista ja johtuu mm. viime vuoden kesäkuun korkeasta vertailuarvosta.

Raajaöljyn tuotanto on kääntynyt laskuun ja tuotantomäärä oli tammi-kesäkuussa 0,6 prosenttia pienempi kuin edellisvuonna. Maakaasun tuotanto lisääntyi sensijaan vajaat kaksi prosenttia.

Tehdasteollisuudessa keskimääräistä nopeammin kasvoivat kulkuneuvojen tuotanto (17 %), muovi- ja kumituotteiden tuotanto (16 %), sahatavaran ja puutuotteiden valmistus (13 %) sekä koneiden ja laitteiden valmistus (10 %). Elintarviketeollisuudessa kasvu kiihtyi lähes 8 prosenttiin. Rakentaminen kokonaisuudessaan vauhdittui jonkin verran ja lisääntyi tammi-kesäkuussa vuositasolla 22 %.

Vähittäiskaupan myynti lisääntyi 15 % eli yhtä nopeasti kuin viime vuoden alkupuoliskolla. Elintarvikkeiden myynti kasvoi 8 % ja muiden tavaroiden myynti 21 %.

Idänkaupan Vientipalvelut 8.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.