Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

29.8.2008

Jättisakot kaivosyhtiö Mechelille

Venäjällä viranomaiset käyttävät kovia otteita tarvittaessa myös kotimaisia yrityksiä kohtaan. Kaivosjätti Mecheliä odottaa noin 32 miljoonan dollarin suuruinen sakko, ilmoittaa Venäjän monopolintorjuntavirasto. Sakko vastaa viittä prosenttia Mechelin liikevaihdosta ja se on määrätty yhtiölle kilpailulainsäädännön rikkomisesta.

Mechelin on todettu käyttäneen hyväksi määräävää markkina-asemaansa. Tähän on sisältynyt hintojen asettaminen keinotekoisen korkealle, kieltäytyminen kirjallisista tilaussopimuksista sekä hintojen differentiointi kotimarkkinoiden ja vientimarkkinoiden välillä.

Sakko olisi voinut olla vieläkin suurempi, mutta yhtiön yhteistyöhalu asian selvittämisessä luettiin eduksi. Mechel on muun muassa oma-aloitteisesti luvannut alentaa 15 prosenttia hintojaan.

Mechel, Evraz Holding ja Raspadsky Coal hallitsevat yhdessä yli 50 prosenttia Venäjän kivihiilimarkkinoista. Uutistoimisto RIA Novostin mukaan myös kaksi viimeksi mainittua yhtiötä on kilpailuviranomaisen syynissä ja niiden toimia ryhdytään selvittämään lähiviikkojen aikana.

Idänkaupan Vientipalvelut 8.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.