Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
16.9.2004

Baltian pääkaupungeissa osin suuria hintaeroja

Baltian johtavat taloussanomalehdet Äripäev, Dienas Bizness ja Verslo Zinios ovat jatkaneet alueen pääkaupunkien hintavertailujaan. Huhtikuussa tehdyssä vertailussa hinnat nousivat EU-jäsenyyden alla eniten Tallinnassa. Elokuussa taas hintojen nousu oli tuntuvinta Riiassa.

Vertailuperusteina markettiostokse
ja tavanomaiset palvelut

Hintavertailuja tehtiin ostamalla samoja tai vastaavia tuotteita suurimmista marketeista. Tallinnassa ostopaikkana oli Kristiine Prisma, Riiassa Rimi ja Vilnassa VP Market Maxima. Esimerkkituotteiden ja -palveluiden vertaluissa saatiin pääkaupunkien välille osin suuriakin hintaeroja.

Esimerkiksi parturikäynti maksoi Tallinnassa 130 Viron kruunua ja Vilnassa 226 kruunua. Tulokset eivät kuitenkaan antaneet yksiselitteistä vastausta kaupunkien kokonaisedullisuudesta. Klassisten ”reissumies” -indikaattorien perusteella Tallinna olisi ehkä kallein. Big Mac maksoi Vilnassa elokuussa 44 Viron kruunua, Tallinnassa 42 ja Riiassa vain 37. Paikallinen olut maksoi puolestaan Tallinnassa 9,50 kruunua, 8,30 kruunua Riiassa ja 7,60 kruunua Vilnassa.

Viina halvinta Vilnassa

Esimerkkiviinan, puolen litran vodka-pullon hinta oli Tallinnassa 74 kruunua, Riiassa 66 kruunua ja Vilnassa 53 kruunua. Myös savukkeet maksoivat Tallinnassa eniten. L&M-kartongin hinta oli Tallinnassa 21 kruunua, mutta Riiassa ainoastaan 12,80 kruunua.

Ainakin parkkisakot kannattaa kuitenkin ottaa Tallinnassa, jossa ne ovat vertailun pienimmät.

Idänkaupan Vientipalvelut 8/2004

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.