Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
16.9.2004

Latvia kiri Liettuan ohi talouskehityksessä

Latvia ylsi Baltian maista parhaaseen talouskasvuun ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Sen bruttokansantuote kasvoi tammi-kesäkuussa vuositasolla 8,2 prosenttia. Kasvutahti oli hyvä myös Liettuassa, mutta jäi kuitenkin 7,2 prosentin vauhdilla Latviasta jälkeen. Virossa talouskasvu oli noin kuusi prosenttia.

Viime vuonna Latvian talous kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 7,5 prosenttia, mikä muodostui myös koko vuoden kasvuluvuksi. Latvian talousministeriön onkin helppo luvata bruttokansantuotteen kasvavan tänä vuonna vähintäänkin saman verran.

Latvian tilastoviraston mukaan talouskasvu perustui alkupuoliskolla hyvää kotimaiseen kokonaiskysyntään. Parhaaseen kasvuun päästiin rakennusalalla, jonka yhteenlaskettu liikevaihto lisääntyi 12,5 prosenttia. Selviä kasvualoja olivat lisäksi kauppa (9,8 %), kuljetus- ja liikenne (9,6 %) sekä prosessiteollisuus (8,5 %).

Kokonaisvaikutuksiltaan vielä pienellä palvelusektorilla kasvuluvut olivat osin huimia. Laki-, taloushallinto- ja konsulttipalveluiden ryhmässä liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 42,2 prosenttia. Mainosalalla kasvu oli 38,5 prosenttia, vuokrauspalveluiden 19,7 ja IT-palveluiden 13,4 prosenttia.

Ainoa pahemmin taantunut tuotantoala oli kalanjalostus, joka menetti liikevaihdostaan 6,4 prosenttia.

Idänkaupan Vientipalvelut 8/2004

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.