Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
16.9.2004

Asuntojen hintakehitys normalisoitumassa Virossa

Asuntojen myyntihinnat ovat Virossa kaksinkertaistuneet vuodesta 2000 lähtien. Nyt hintaboomi on kuitenkin rauhoittumassa väittää hintaseurantaa tekevän Uus Maa-kiinteistötoimiston asiantuntija Ain Kivisaar.

Kivisaar kertoo Äripäevin haastattelussa, että kysyntä on nyt hiljentynyt kiinnostuksen loputtua neuvostokaudella rakennettuihin kerrostaloasuntoihin. Uudet asunnot ovat puolestaan kallistumassa tavallisten kuluttajien ulottumattomiin. Rakennustarvikkeet ja rakennustyö kallistuvat kovaa vauhtia samalla kun jo valmistunutta tuotantoa on vielä myymättä.

Uus Maan tilastojen mukaan kerrostaloasuntojen hinnat ovat kallistuneet 2,24-kertaisiksi vuodesta 2000 lähtien. Muiden asuntojen hinnat ovat puolestaan nousseet 1,93-kertaisiksi. Samaan aikaan on asuntorakentamisen tonttimaa kallistunut vain 1,19-kertaiseksi.

Kiinteistövälittäjän vuokratilastot kertovat, että tuotanto- ja varastotilojen vuokrat ovat nousseet vuodesta 2000 1,3-kertaisiksi, myymälätilat 1,05-kertaisiksi ja palvelutilat 1,01- kertaisiksi. Toimistotilojen vuokrat ovat tarkastelukaudella jopa halventuneet.

Idänkaupan Vientipalvelut 8/2004

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.