Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
11.8.2004

Venäjä vahvistaa satamiensa otetta
ulkomaankaupan rahtiliikenteestä

Venäjä on asettanut tavoitteeseen nostaa vuoteen 2010 mennessä omien satamiensa osuuden 90 prosenttiin ulkomaankaupan merirahtiliikenteestä. Tällä hetkellä kotimaisten satamien osuus on vain 75 prosenttia ja loput liikenteestä tapahtuukin naapurimaiden satamissa.

Uutistoimisto Ria Novostin mukaan Venäjän liikenneministeriö julkisti heinäkuun lopulla satamatoiminnan kasvutavoitteet ja investointisuunnitelmat. Omavairaisuuden nostamiseksi Venäjän satamien on päästävä 520 miljoonan tavaratonnin volyymiin vuonna 2010. Viime vuonna satamat käsittelivät vain 285 miljoonaa tonnia, vaikka volyymi kasvoi 10 prosenttia edellisvuotisesta.

Hyvä kasvutahti
jatkunee ainakin vuoden

Kuluvan vuoden tammi-kesäkuussa satamien rahtivolyymi nousi 160 miljoonaan tonniin eli 20 prosenttia suuremmaksi kuin vuoden 2003 ensimmäisellä puoliskolla. Liikenneministeriö odottaa nyt saman kasvutahdin jatkuvan koko vuoden yli.

Satamien kehitystyö
jatkuu

Satamien kehittämiseen ministeriö aikoo tänä vuonna käyttää saman summan kuin viime vuonnakin, eli hieman yli 170 miljoonaa dollaria. Summasta puolet tulee liittovaltion budjetista, kun tämä rahoitusosuus edusti viime vuonna vain viidennestä. Ensi vuotta koskeva rahoitussuunnitelma on toistaiseksi vielä vahvistamatta.

Idänkaupan Vientipalvelut 7/2004

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.