Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
11.8.2004

Huonekaluteollisuudesta
Liettuan kannattavin tuotantoala

Huonekaluteollisuudesta on kehittynyt Liettuan kannattavin teollisuudenala, kertoo talouslehti Verslo Zinios. Huonekaluvalmistajat ovat investoineet ajanmukaisiin koneisiin ja laitteisiin sekä lisänneet tuotannon tehokkuutta. Liettuan huonekaluteollisuuden voittomarginaali olikin ensimmäisellä vuosineljänneksellä jo 19,8 prosenttia.

Viisi suurinta huonekaluvalmistajaa, Klaipedos Baldai, Vilniaus Baldai, Baltijos Baldu Grupe, Venta ja Voke III kasvattivat tuntuvasti liikevaihtoaan tammi-kesäkuussa.

Nämä yhtiöt vievät lähes koko tuotantonsa ja tähyävät parhaillaan erityisesti Venäjän suuntaan. Markkinoiden laajentaminen onkin niille tärkeätä, koska vienti on Ikean ja parin muun ulkomaisen suurasiakkaan tilausten varassa.

Talousministeriö pitää huonekaluteollisuutta ykköskohteena EU-tukia jaettaessa. Ala on jo pitkälle modernisoitu ja sen tuotannon odotetaan kasvavan tänä vuonna 15 prosenttia. Ministeriö haluaa tukea muutoinkin jo menestyvää alaa, koska sillä on hyvät edellytykset saavuttaa kansainvälinen kilpailukyky.

Idänkaupan Vientipalvelut 7/2004

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.