Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
11.8.2004

Työn tuottavuus on Baltiassa vain
puolet EU-15 -maihin verrattuna

Työn tuottavuus on Baltian maissa tuntuvasti parantunut. Uutistoimisto Baltic Business Newsin OECD:n tilastoista laatiman yhteenvedon perusteella tuottavuus oli Baltian maissa vuonna 1995 vain noin kolmanneksen EU-15 -maiden keskitasosta.

Viime tuottavuus oli jo 43-45 prosenttia EU-tasosta ja vanhojen jäsenmaiden kiinniotto paranee tänäkin vuonna,

Viron osalta OECD arvioi työn tuottavuuden nousevan tänä vuonna 51,1 prosenttiin EU-15 -maiden tasosta. Liettua kirii 46,8 prosenttiin ja Latvia 46,8 prosenttiin. Vironkin jää tuottavuudessa vielä jälkeen Puolasta, jonka odotetaan pääsevän 51,8 prosentin suhdelukuun.

Itäisen Euroopan uusista EU-jäsenmaista parhaimpaan työn tuottavuuteen yltävät edelleenkin Unkari ja Tshekin tasavalta. Ensin mainittu saavutti viime vuonna 63,6 prosenttia ja jälkimmäinen 60,8 prosenttia EU-15 -maiden keskitasosta.

Vanhojen EU-maiden tuottavuustason saavuttaminen on Baltian maille ja keskisen Itä-Euroopan maille kaukainen, mutta periaatteessa mahdollinen tavoite. Saksan, Euroopan johtavan talouden tuottavuus parani viime vuonna vain yhden prosentin ja tänä vuonna odotetaan parhaassa tapauksessa 1,6 prosentin tehokkuuden nousua.

Idänkaupan Vientipalvelut 7/2004

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.