Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
11.8.2004

Barokkiloistoa uusrikkaille:
Pietariin gryndataan
46 pienoispalatsin asuinalue

Pietarissa on käynnistynyt yksi nykyisen Venäjän erikoisimmista kiinteistöhankkeista. Pietarin ulkopuolelle Lahtaan gryndataan rikkaille venäläisille asuinalue, joka on ristitty Pohjoiseksi Versaillesiksi.

Alue käsittää vain 14 hehtaaria, mutta sille on St. Petersburg Timesin mukaan tarkoitus rakentaa 46 minikokoista palatsia. Palatsit ovat jäljitelmiä kuuluisista venäläisistä ja eurooppalaisista 1700- ja 1800 -luvuilla rakennetuista palatseista.

Koko Versailles-hankkeen kustannusarvio on 150 miljoonaa dollaria. Yksittäiset palatsirakennukset maksavat 1,1-5,5 miljoonaa dollaria. Rakennuttaja, kiinteistöyhtiö Concord Management and Consulting kertoo saaneensa jo useita ennakkovarauksia.

Palatseja rakennettaessa ei tingitä alkuperäisten esikuvien tasosta. Palatseissa käytetään stukkirappausta, kultausta sekä ornamentteja ja patsasfiguureja. Jokainen rakennus saa oman nimen, esimerkkinä vaikka Azure Belvedere. Osoitteita varten kehitetään erikseen yhtä mahtipontinen kadunnimistö. Pohjoisen Versaillesin palvelut keskitetään ylelliseen Lakhtinsky Passageen, joka rakennetaan muistuttamaan Pietarin keskustan klassisia arkaadeja.

Idänkaupan Vientipalvelut 7/2004

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.