Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

24.8.2010

Venäjän vähittäiskauppa elpyy hitaasti

Venäjän vähittäiskaupan myynti kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 3,4 prosenttia edellisvuotiseen verrattuna. Vuonna 2009 myynti sen sijaan supistui vuositasolla 2,5 prosenttia.

Vähittäiskaupan myynnin arvo tammi-kesäkuussa vastasi 250 miljardia dollaria. Viime vuonna myynnin arvo jäi vastaavaan aikaan 226,5 miljardiin dollariin. Vuoden alkupuoliskolla elintarvikemyynnin osuus oli 112,3 miljardia dollaria ja non-food-tuotteiden vastaavasti 94,2 miljardia dollaria.

Venäjän vähittäiskauppasektorilla halpamyymälät ja pienet valintamyymälät ovat taantuman seurauksena vahvistaneet asemiaan hyper- ja supermarketteihin nähden.Taantuman aikana venäläiset tottuivat nopeasti sovittamaan kulutusmenonsa resurssiensa mukaisesti.

Neljä johtavaa kotimaista ketjua, Magnit, Piaterocha, Kopeika ja Dixy perustivat viime vuonna yhteensä 1 100 uutta halpamyymälää ja valintamyymälää.

Useat suuret vähittäiskauppatoimijat ovat tänä vuonna ilmoittaneet aikovansa laajentaa toimintaansa. Venäjälle odotetaan myös uusia alan kansainvälisiä ketjuja. Esimerkiksi brittiläinen Debenhams on ilmoittanut aloittavansa toisen yrityksensä Venäjällä.

Idänkaupan Vientipalvelut 7-8.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-