Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

24.8.2010

Investoinnit kesäkatkolla Venäjällä

Venäjällä kiinteiden pääomainvestointien summa lisääntyi tammi-heinäkuussa vuositasolla 1,3 prosenttia. heinäkuussa vuosikasvu oli 0,8 prosenttia, mutta se oli toisaalta pienempi kuin kesäkuun investointikertymä. Tämä investointikehityksen katko olikin ensimmäinen moneen kuukauteen.

Rosstatin ennakkolaskelmien perusteella kiinteät pääomainvestoinnit kasvoivat kesäkuussa peräti 7,4 prosenttia. Kasvupiikki oli todella kova, etenkin jos sitä vertaa edellisvuotiseen, jolloin investoinnit taantuivat vastaavaan aikaan 20,4 prosenttia.

Venäjän sosiaalisen ja taloudellisen kehitysohjelman mukaan kiinteiden investointien pitäisi tänä vuonna kasvaa maltilliset 2,9 prosenttia ja ensi vuonna jo 8,8 prosenttia.

Rosstat on julkistanut myös alkuvuotta koskevat ulkomaisten investointien luvut. Niiden mukaan kaikkien investointimuotojen kokonaissumma oli tammi-kesäkuussa 30,4 miljardia dollaria eli 5,5 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Tiedoista selviää myös, että ulkomaisten investointien kanta oli kesäkuun lopussa 262,6 miljardia dollaria, mikä merkitsi 8,3 prosentin lisäystä vuoden takaiseen verrattuna. Kokonaisinvestoinneista suorien investointien osuus oli 40,6 prosenttia, portfolioinvestointien 4,2 prosenttia muun tyyppisten investointien edustaessa loppua.

Suorien ulkomaisten investointien arvo laski kuitenkin tammi-kesäkuussa 11 prosenttia ja niiden arvo jäi 5,4 miljardiin dollariin. Venäläisten omien ulkomaaninvestointien kumulatiivinen summa oli kesäkuun lopussa 69,4 miljardia dollaria.

Venäläissijoitusten tärkeimpiä kohdemaita olivat Kypros, Alankomaat, Yhdysvallat, Neitsytsaaret, Britannia, Valko-Venäjä, Itävalta, Luxemburg ja Ukraina.

Idänkaupan Vientipalvelut 7-8.2010. Sisältö.

pdf-versio


Muuta Compiler -uutisipalvelua
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (Pyydä näytenumero mail@compiler.fi)
Uutisarkisto 1998-