Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
16.8.2005

Konsulttiraportti kehuu vähittäiskaupan
näkymiä Venäjällä ja Ukrainassa

Maailman johtavien vähittäistavaraketjujen ryntäys uusille kehittyville markkinoille on rauhoittunut, todetaan A.T. Kearneyn uusimmassa Global Retail Development Index -raportissa. Viimeksi kuluneen vuoden aikana on kylläkin 15 jättiketjua on aloittanut kehittyvissä markkinatalousmaissa, mutta vastaavasti on 10 ketjua vetäytynyt niistä pois. Esimerkiksi Carrefour on poistunut useista maista.

Raportissa kiinnitetään erityistä huomiota vähittäiskaupan kehitykseen Venäjällä ja Ukrainassa. Konsulttiyhtiön mukaan elintarvikekaupan buumi on nyt levinnyt myös muille vähittäiskaupan aloille Venäjällä. Ukraina on puolestaan parantanut indeksisijoitustaan hämmästyttävällä tavalla.
Venäjällä vähittäiskaupan kova kasvutahti johtuu paitsi ostovoiman parantumisesta myös kuluttajien lisääntyneestä hinta- ja laatutietoisuudesta. Tuotevalikoimien pitää olla runsaita ja valinnan mahdollisuuksia paljon.

Nykyaikaiset kauppaketjut
valtaavat markkinoita

Venäjällä nykyaikaisesti toimivat vähittäiskauppaketjut valtaavat yhä enemmän markkinaosuuksia vanhakantaisilta myymälöiltä ja markkinatoreilta. Kaupunkien nyt täyttyessä marketeista ja muista suurmyymälöistä on ketjujen seuraavana tavoitteena siirtyä maaseutupaikkakunnille. Esimerkkinä Venäjän tarjoamista mahdollisuuksista raportti kertoo menestyneimpien ketjujen kasvattaneen liikevaihtoaan viime 70-80 prosentilla.

Ukrainaa A.T. Kearney nimittää nousevaksi tähdeksi, joka on lyhyessä ajassa parantanut suuresti vähittäiskaupan kehitysnäkymiään. Maan taloudellinen tilanne on kohtuullisen vakaa ja ostopotentiaali on suuri, mutta alan kilpailu on toistaiseksi vähäistä. Konsulttiyhtiön arvion mukaan joukko kansainvälisiä vähittäiskauppaketjuja työntyy Ukrainaan hyvinkin pian.

Idänkaupan Vientipalvelut 7-8.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.