Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
16.8.2005

Hansabank odottaa yli kuuden prosentin
talouskasvua Baltiassa

Hansabank Markets ennustaa Viron, Latvia ja Liettuan pysyvän edelleen EU-25-maiden talouskasvun kärjessä. Pankin tutkimusosasto perustelee hyvää kehitystä sillä, että vienti ja kotimainen kysyntä toimivat yhä talouskasvun tehokkaina vetureina. Etenkin kulutuskysyntä on piristynyt ansiokehityksen ja parantuneen työllisyystilanteen vaikutuksesta.

Hansabank korottikin Viron osalta vuoden 2005 ennustettaan nostamalla se 5,9 prosentista 6,1 prosenttiin. Latvian ja Liettuan ennusteet pidettiin sitä vastoin entisinä, 7,3 prosentissa ja 6,8 prosentissa. Euroalueen 12 maassa talouskasvun uskotaan jäävän keskimäärin 1,2 prosenttiin.
Viime vuonna Viron bruttokansantuote kasvoi 6,2 prosenttia. Latviassa päästiin erinomaiseen 8,5 prosentin lisäykseen ja Liettuassa kasvuksi saatiin 6,7 prosenttia.

Hansabank Markets tarkisti samalla myös Baltian maiden ensi vuotta koskevia ennusteitaan. Niiden mukaan Latvia olisi 6,8 prosentin kasvullaan kärjessä myös vuonna 2006. Viron ennusteena on nyt 6,0 prosenttia ja Liettuan kohdalla odotetaan 6,5 prosentin parannusta.

Idänkaupan Vientipalvelut 7-8.2005

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.