Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
11.6.2004

EU25-vertailu:
Latvian bruttokansantuote jää
viidennekseen Luxemburgista

Baltian maat ja Puola jäivät häntäpäähän Eurostatin tuoreessa kansantuotevertailussa. Eurooppalainen tilasto-organisaatio vertasi vuoden 2003 ostovoimakorjattua per capita bruttokansantuotetta laajentuneen Euroopan unionin 25 jäsenmaan kesken.

Kun vertailuluvun perusarvona oli kaikkien 25 maan keskiarvo, ylitti paras maa Luxemburg sen 108 prosentilla. Vastaavasti pääsi huonoimmin sijoittunut Latvia vain 42 prosenttiin keskiarvosta. Puolan prosenttiluku oli 46, kuten myös Liettuan. Viron prosenttiluku oli hieman parempi eli 49.
Seuraavan jäsenyyskierroksen ehdokasmaista Romania pääsi 30 prosenttiin Turkin jäädessä viimeiseksi 27 prosentilla.

Luxemburgin ylivoimaisuudesta kertoo, että kansantuotevertailussa toiseksi sijoittunut Irlanti ylitti keskiarvon vain 31 prosentilla. Vertailussa kymmenenneksi sijoittunut Suomi ylitti keskiarvon 11 prosentilla. Alle 25 maan keskiarvon jäi kolme vanhaa EU-maata. Espanjan prosenttiluku oli 95, Kreikan 79 ja Portugalin 75.

Itäisen Keski-Euroopan maista Sloveenia oli selvästi vahvin 77 prosentilla, jolla se myös ohitti Portugalin. Tshekin tasavalta pääsi 69 prosenttiin. Unkarin ja Slovakian vertailutasot olivat puolestaan 61 ja 51 prosenttia.

Idänkaupan Vientipalvelut 6/2004
(
Avaa Acrobat-versio)

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.