Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
11.6.2004

Perustuotantoalojen
hyvä kasvu jatkuu Venäjällä

Venäjän tuotannon viiden perussektorin tuotanto oli huhtikuussa 7,7 prosenttia ja tammikuussa 7,9 prosenttia suurempi kuin vuoden 2003 vastaavina ajankohtina. Myös investointien kasvu jatkui yli 12 prosentin tahtiin. Erityisesti rakentaminen vilkastui entisestään, mikä nosti tammi-huhtikuun kasvun 14 prosenttiin.

Myös vähittäismyynnin kasvu nopeutui ja tammi-huhtikuun kasvu oli lähes 11 prosenttia. Teollisuustuotanto ja rahtikuljetukset lisääntyivät tammi-huhtikuussa noin 7,5 prosenttia. Maataloustuotanto supistui edelleen noin prosentin,

Teollisuustuotannon työpäiväkorjattu kasvu oli tammi-huhtikuussa noin 6,5 prosenttia. Polttoaineiden tuotanto lisääntyi alle 8 prosenttia raakaöljyn tuotannon kasvaessa 9 prosenttia. Koneenrakennus ja metalliteollisuus kasvoi 14 prosenttia, sillä erityisesti rautatievainujen tuotanto lisääntyi edelleen hyvin nopeasti. Kemian ja petrokemian teollisuuden kasvu oli yli 10 prosenttia ja elintarviketeollisuuden kasvu 7 prosenttia. Rakennusmateriaalituotanto lisääntyi yli 9 prosenttia.

Idänkaupan Vientipalvelut 6/2004
(
Avaa Acrobat-versio)

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.