Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
11.6.2004

Moody´s otti haltuunsa
Interfax Rating Agencyn

Venäjällä tehtävien osakesijoitusten ja yrityskauppojen riskiarvioihin odotetaan nyt vankempaa pohjaa Moody´s Investors Servicen ilmoitettua hankkineensa kesäkuun alussa enemmistöosuuden moskovalaisesta Interfax Rating Agencysta. Samalla yrityksen uudeksi nimeksi tuli Moody´s Interfax Rating Agency.

Moody´s oli jo lokakuussa 2001 tehnyt Interfaxin kanssa sopimuksen strategisesta yhteisteistyöstä ja viime marraskuussa yhteistyö johti siihen, että Moody`s osti noin 20 prosenttia Interfax Rating Agencyn osakkeista. Se, että Moody´s hankki jo näin pian enemmistöosuuden Interfaxin rating-yhtiöstä kuvastaa maailman johtavan luottoluokituslaitoksen vahvaa uskoa Venäjän tulevaan talouskehitykseen.

Viime lokakuussa Moody´s nosti Venäjän luokitusta pitkäaikaisilla valuuttaluottomarkkinoilla tasolle Baa3, mikä merkitsi samalla investointisuositusta. Kaksi muuta johtavaa luottoluokituslaitosta eivät seuranneet mukana.

Yrityskaupan tiedotustilaisuudessa Moskovassa puhunut Moody´s Corporationin hallituksen puheenjohtaja John Rutherford oli tyytyväinen yhtiönsä oikeaan osuneeseen arvioon Venäjän poliittisesta ja taloudellisesta kehityksestä. Hän totesi presidentinvaalien sujuneen odotetulla tavalla ja varmistaneen poliittisen ja yhteiskunnallisen vakauden. Samalla hän myönsi yhtiönsä tehneen liian varovaisen arvion öljytulojen kehityksestä ja sen vaikutuksista valtiontalouden tasapainottamiseen sekä valtion kulta- ja valuuttavarantoihin. Rutherford ei sensijaan nyt epäröinyt todetessaan, ettei öljy-yhtiö Jukosin tilanne ja lopullinen kohtalo tule vaikuttamaan Venäjän valtiollisen tason luottoluokitukseen.

Interfax Rating Agency on arvostetuin luokitus- ja tutkimuslaitos Venäjällä sekä myös koko IVY-alueella. Se luokittaa finanssialan yhtiöitä, muita yrityksiä sekä alueellisia hallintoyksiköitä. Luokitus tapahtuu omalla, Venäjän olosuhteita vastaavalla menetelmällä.

Rating-yhtiönsä myynyt Interfax jatkaa yrityskaupan jälkeen itsenäisesti muuta toimintaansa, jonka runkona on laaja Venäjän, IVY:n, Baltian maat ja itäisen Keski-Euroopan kattava talousuutistuotanto sekä Venäjää koskevat toimialakohtaiset seurantaraportit.

Moody´s Investors Servicen emoyhtiö on Moody´s Corporation. New Yorkin pörssiin listautuneen Moody´s Corporationin liikevaihto oli viime vuonna 1,2 miljardia dollaria. Yhtymän palveluksessa oli 18 maassa yhteensä 2 300 työntekijää.

Idänkaupan Vientipalvelut 6/2004
(
Avaa Acrobat-versio)

Idänkaupan Vientipalvelut. Arkisto.


• Muut uutiset

• Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.