Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
Baltialainen BNS-uutistoimisto kokonaan Kauppalehdelle

Kauppalehti on ostanut loputkin 15 prosenttia Baltian johtavan uutistoimiston Baltic News Servicen (BNS) osakkeista. Myyjänä oli amerikkalainen talous- ja finanssitiedon tuottaja Telerate. Kauppalehdestä tuli jo toukokuussa BNS:n suurin omistaja.

BNS toimii ainoana paikallisena uutistoimistona kaikissa kolmessa Baltian maassa. Sen kilpailijoina ovat käytännössä vain aikaisemmat, osin yksityistetyt valtion uutistoimistot ETA, LETA (Latvia) ja ELTA (Liettua). Uutistoimisto Reuters ilmoitti vähän aikaa sitten luopuvansa omista Baltian toimistoistaan markkinoiden pienuuden takia.

Vuonna 1990 jo alunperin yksityisenä perustetun BNS:n palveluksessa on tällä hetkellä 170 toimittajaa ja muuta työntekijää. Yhtiöllä on paikalliset uutistoimitukset Baltian maiden lisäksi myös Venäjällä ja Puolassa. Kauppalehden mukaan juuri Venäjä ja Puola ovat uutistoiminnan laajentamisen kannalta erityisiä kiinnostuksen kohteita.

BNS on jo nyt merkittävä uutispalveluiden tuottaja. Yhtiöllä on tällä hetkellä noin 1 000 asiakasta, joita se palvelee nyt viidellä eri kielellä.

Kauppalehden alaisuudessa toimiva BNS kuuluu organisatorisesti Alma Median BIG-ryhmään. BNS:n liikevaihto nousi 57 miljoonaan kruunuun vuonna 2000.

Puolassa on valtiollisen uutistoimisto PAP:in jo vireille pantu yksityistäminen uuden hallituksen toimesta toistaiseksi keskeytetty. Uusikin hallitus halunnee uutistoimistoa vahvistamaan strategisen partnerin, mutta yksityistettävä osuus saattaa jäädä aikaisempia kaavailuja pienemmäksi.

Idänkaupan Vientipalvelut 6/2001

Joulukuun muut uutisotsikot


Compiler News

Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved. box@compiler.fi