Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

22.6.2009

Venäjän elvytysohjelma hyväksyttiin

Venäjällä hallitus pyrkii tehostamaan talouden elvytystoimia. Juhannuksen alla pääministeri Vladimir Putin vahvisti hallituksen jo maaliskuussa hahmotteleman elvytysohjelman, jossa painoalueina ovat maan finanssijärjestelmän, asuntorakentamisen, maatalouden, autoteollisuuden ja eräin muiden avainalojen tukeminen.

Uutistoimisto Prime-Tassin mukaan hallitus on myös valmistautunut antamaan taloudellista tukea aluetason työllisyysohjelmille. Päämisterin evästyksen mukaan aluehallintojen johdon pitää kuitenkin valvoa palkkarästien kertymää, tukea paikallista yritystoimintaa ja selvittää liike-elämän sisäisiä kiistoja.

Pääministeri Putin vaati myös aluejohtoa rukkaamaa paikallisia budjetteja, koska myös liittovaltion kuluvan vuoden budjettiin on tehty taloustilanteen vaatimia muutoksia.

Venäjän parlamentin ylähuone hyväksyikin kesäkuun 17. päivä liittovaltion budjettia koskeneet muutosesitykset myös elvytystoimien osalta. Tämä tarkoittaa muun muassa, että hallitus huolehtii 100 prosenttiin saakka strategisten yhtiöiden velkavastuista ja takaa huomattavilla summilla myös puolustusvälineteollisuuden yritysten ja eräiden muiden, erikseen nimettävien yritysten vastuita.

Esityksen mukaisesti Venäjän valtiollista rautatieyhtiötä RZD: tä tuetaan suoraan, eikä yhtiön rahoitustilannetta vahvisteta pääomarahoituksella, kuten aiemmin suunniteltiin.

Idänkaupan Vientipalvelut 6-7/2009. Sisältö.

pdf-versio


• Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
• Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto 1998-