Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

25.6.2008

Konsun Kiovan-toimisto palvelee jo täydellä teholla

Konsu Oy on saanut Kiovaan helmikuussa perustetun toimistonsa hyvin käyntiin. Konsun taloushallintopalveluita ja juridisia palveluita käyttävät Venäjältä Ukrainaan laajentuneet suomalaiset ja muun maalaiset ulkomaiset yritykset.

Ukrainassa toimii jo noin pari tuhatta länsimaista yritystä, mutta kansainväliset normit täyttäviä taloushallinnon palveluyrityksiä maassa on toistaiseksi vähän. Konsulla on omalta osaltaan esittää ISO 9001/2000-laatusertifiointi.

Konsun Kiovan toimistossa työskentelee tällä hetkellä viisi henkilöä. Toimistolla on suomalainen yhteyshenkilö, joka valvoo toimintaa paikan päällä. Lisäksi tiimiin kuluu ukrainalainen juristi, joka puhuu myös Suomea.

Poliittinen epävakaus ei
häiritse talouskehitystä

Ukrainan sisäpoliittinen tilanne on jatkunut epävakaana nykyisenkin hallituksen aikana, mutta tämä ei ole pahemmin haitannut maan talouskehitystä. Kotimainen kysyntä on edelleen vahvistunut ja ulkomaiset investoinnit ovat kasvaneet.

”Suomalaisten Ukraina-kiinnostuksessa on lähtenyt käyntiin jo seuraava kierros. Nyt Ukrainan markkinoille suuntaa entistä monipuolisempi suomalaisyritysten joukko”, Konsun toimitusjohtaja Pirjo Karhu muistuttaa.

Karhun mukaan kaikkien uusien tulokkaiden on tavalla tai toisella ratkaistava, miten paikallisen tytäryhtiön perustamistoimet sekä jatkossa myös kirjapito, laskenta ja palkanmaksu hoidetaan.

Kaluga kasvattaa suosiotaan

Konsu laajentui viime vuonna myös Venäjällä perustamalla kolmannen toimistonsa Kalugan alueella sijaitsevaan Obninskin kaupunkiin. Moskovan tuntumassa sijaitseva Kaluga on lyhyessä ajassa kasvattunut suosiotaan ulkomaisten teollisten sijoittajien keskuudessa.

Kalugan alueella kustannukset ovat selvästi Moskovaa edullisemmat ja pätevää teollisuustyövoimaa on saatavilla. Alueelle onkin syntymässä ulkomaisen autoteollisuuden keskittymä, joka käsittää autojen kokoonpanoa sekä komponenttien valmistusta alihankinta.

Idänkaupan Vientipalvelut 6-7.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.