Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

20.6.2007

Venäjän talouskasvuennusteita korotettiin

Ennustelaitokset ovat parantaneet arvioitaan Venäjän talouskasvusta alkuvuoden nopean kehityksen perusteella. Venäläinen Tsentr razvitija -keskus korotti toukokuun lopulla konsensusennusteessaan bruttokansantuotteen kuluvan vuoden kasvuarvion 6,6 prosenttiin. Konsensusennuste on yhteenveto 26 keskeisen koti- ja ulkomaisen investointipankin ja tutkimuslaitoksen arvioista. Samassa yhteydessä vuoden 2008 talouskasvuennuste nostettiin 6,2 prosenttiin.

Venäjän talousministeriön huhtikuussa antamassa ennusteessa bruttokansantuotteen odotetaan kasvavan tänä vuonna 6,5 prosenttia ja 6,1 prosenttia ensi vuonna.

Ennustelaitokset olettavat reaalitulojen ja investointien kasvun pysyvän tänä vuonna viime vuoden tasolla. Sen sijaan vähittäiskaupan ja teollisuustuotannon kasvun odotetaan kiihtyvän.

Tuonnin kohdalla kasvun ennustetaan nopeutuvan, mikä pienentää kauppataseen ylijääjää aiempia odotuksia hieman enemmän. Öljyn hinnaksi oletetaan kuluvana vuonna 57 dollaria ja ensi vuonna 55 dollaria tynnyriltä.

Idänkaupan Vientipalvelut 6-7.2007. Sisältö.
Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.