Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

20.6.2007

Palkkaralli alkoi

Hyvä suhdannekehitys useilla Venäjän teollisuuden aloilla on nostanut hurjasti palkkatasoa viimeksi kuluneiden 12 kuukauden aikana. Teollisuudessa onkin jo alakohtaisesti kova pula insinöörikoulutuksen saaneista johtajista, tuotantoinsinööreistä, teknisistä asiantuntijoista sekä perustyötä tekevistä ammattimiehistä.

Rekrytointialla toimivien mukaan Venäjällä maksetaan nyt takautuvasti takaisin niitä ansiotason romahduksia, jotka tapahtuivat teollisuuden alennustilan aikana 1990-luvun alussa. Suuri määrä päteviä insinöörejä joutui silloisessa tilanteessa hakeutumaan toimeentulonsa takia muihin tehtäviin. Tämä taas tyrehdytti nuorten kiinnostusta perinteisesti arvostettuun insinöörin ammattiin.

Kommersant-lehden rekrytointi- ja henkilöstökehitysyhtiö Ankorilta saamien tietojen mukaan teollisuudessa ammattitaitoisen henkilöstön palkat ovat nousseet 12 kuukauden jaksolla keskimäärin 19 prosenttia. Luku on lähellä Rosstatin laskelmaa, mutta korkeampi kuin Ernst & Youngin palkkatutkimuksessa.

Teollisuuden valkokaulustehtävissä ansiotason nousu on ollut vielä monin verroin kovempi. Ankorin mukaan koko toimihenkilöryhmän palkat ovat nousseet keskimäärin 75 prosenttia. Johdon palkkakehityksestä Ankor ei antanut Kommersantille muuta tietoa kuin sen, että kehitysjohtajien palkat ja luontaisedut olivat nousseet 74 prosenttia viimeksi kuluneiden 12 kuukauden aikana. Tätäkin kovempi oli logistiikka-alalla toimivien teknisten asiantuntijoiden ansiotasokehitys, sillä tässä ryhmässä palkat kipusivat huikeat 93 prosenttia.

Idänkaupan Vientipalvelut 6-7.2007. Sisältö.
Acrobat versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.