Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

22.5.2008

Lakiuudistus erottaa brändien ja
nettitunnusten rekisteröinnin Venäjällä

Venäjällä verkkokeinottelijoiden toimintamahdollisuudet supistuvat lainsäädäntöuudistuksen myötä. Venäjän hallitus on sopinut immateriaalisia oikeuksia käsittelevään lakiin tehtävästä muutoksesta, joka erottaa toisistaan tuotemerkin rekisteröinnin ja internetin domain-tunnukset rekisteröinnit.

Keinottelijat
liikkeellä

Jatkossa sekä kotimaiset että ulkomaiset yritykset voivat rekisteröidä tuotemerkkinsä Venäjällä, vaikka jollakin toisella olisi hallussaan vastaava domain-nimi.

Nykyisessä tilanteessa keinottelijat ovat vaatineet tunnettujen kansainvälisten brändien haltijoilta huomattavia korvauksia nimen vapauttamiseksi.

Keinotteluilmiö on ollut niin laajaa, että Ru-Center arvioi spekulanttien saaneen haltuunsa noin 10 prosenttia sen rekisteröimistä 1,4 miljoonasta .ru-tunnuksesta, kertoo The St. Petersburg Times.

Oikeudenkäynnit kestävät
ja maksavat

Tulossa oleva lakimuutos ei kuitenkaan vielä poista toista ongelmaa, sillä spekulointimielessä tehtyjä domain-nimivarauksia on hankala purkaa, muutoin kuin oikeusteitse.

Oikeudenkäynti kestää ja maksaa ja lisäksi omaa brändiään vastaavaa tunnusta tavoitteleva joutuu vielä lopuksi maksamaan korvauksen nimen siirtymisestä.

Ongelmaan törmää helposti suuri osa kansainvälisesti tunnetuista tuotemerkeistä, sillä venäläiset keinottelijat ovat rekisteröineet valtavan määrän domain-nimiä, joita vastaavien yritysten tai tuotteiden voisi kuvitella tulevan Venäjän markkinoille

Vodka.ru:n rekisteröijä rahasti
50 000 dollaria

Rahastuksen mahdollisuuksista kertoo Ru-Centerin antama esimerkki, jossa venäläinen sisustussuunnittelija rekisteröi pari vuotta sitten vodka.ru-tunnuksen 100 dollarilla ja myi sen äskettäin 50 000 dollarilla.

Idänkaupan Vientipalvelut 5.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.