Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

22.5.2008

Sberbank pyrkii pankkimaailman kymmenikköön

Venäjän valtiollisella säästöpankilla Sberbankilla on täydet mahdollisuudet nousta maailman kymmenen johtavan pankin joukkoon vuonna 2014, arvioi pankin pääjohtaja, Venäjän entinen talousministeri German Gref.

Venäjän pankkisektorin kehitystrendejä esitellyt Gref totesi RBC Newsin mukaan, että pankkisektorilla tapahtuu nopeaa sulautumista seuraavien viiden vuoden aikana. Alan yritysostoihin ja fuusioihin kytkeytyy myös yhä enemmän ulkomaisia pääomia. Samalla suuri osa aivan pienimmistä pankeista ajautuu tilanteeseen, jossa toiminnan lopettaminen jää ainoaksi vaihtoehdoksi.

Venäjän pankkisektorin uudelleen muotoutumisen takia Sberbankin pitää laajentua erityisesti ulkomaille. Grefin mukaan soveltuvia markkinoita ja ostokohteita löytyy IVY-maista, itäisestä Euroopasta ja Aasiasta.

Sberbankilla on vahvoja resursseja kansainvälistyssuunnitelmilleen. Pankin nettotulos kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä vastasi 1,51 miljardia dollaria ja oli 39,4 prosenttia parempi kuin viime vuonna. Sberbankin pankkivarat kasvoivat 20,8 prosenttia ja nousivat 30,5 miljardin dollarin suuruiseksi. Pankin antolainauskanta kasvoi puolestaan vuositasolla 53,6 prosenttia ja nousi 187 miljardiin dollariin. Lainasummasta yritysten ja yhteisöjen osuus ylsi jo 140 miljardiin dollariin.

Idänkaupan Vientipalvelut 5.2008. Sisältö.

pdf-versio


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut
Arkisto 2001-
Compiler News -uutispalvelu
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.