Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
25.5.2004

Saksa on paitsi Venäjän myös
Pietarin tärkein kauppakumppani

Saksa on ollut Venäjän tärkein läntinen kauppakumppani vuodesta 1972. Vuodesta 1997 Saksa on ollut Ukrainan ohitettuaan Venäjän suurin kauppakumppani kaikki Venäjän kanssa kauppaa käyvät maat huomioden, kertoo Moskovassa toimiva Saksan teollisuuden ja kaupan valtuuskunta.

Saksa on tärkein kauppakumppani myös Pietarin kaupungille. Kaupunginhallinnon selvitystä referoineen St. Petersburg Timesin mukaan Saksan ja Pietarin kauppavaihto oli viime vuonna 1,025 miljardin dollarin suuruinen. Tästä viennin osuus oli 184 miljoonaa euroa kasvun jäädessä kolmeen prosenttiin. Saksa olikin vasta neljännellä sijalla Pietarin alueen viennissä. Tuonti kasvoi puolestaan 19 prosenttia kokonaisarvon noustessa 841 miljoonaan dollariin.

Pietarin talouselämän Saksan-vienti koostui pääasiassa pronssivaluista, puutavarasta, koneistuslaitteista, alumiiniraaka-aineista, kemikaaleista ja aluksista. Tuontia taas hallitsivat nopeasti kiertävät kulutustavarat, ajoneuvot, paperituotteet, lastulevyt sekä optisen alan tuotteet.

Saksalaisyrityksiä on rekisteröity Pietariin ja koko Luoteis-Venäjän alueelle noin 400. Tämän vuoden alussa saksalaisten Pietariin tekemät kumulatiiviset investoinnit olivat 158 miljoonan dollarin suuruiset. Summasta oli suorien investointien osuus 119 miljoonaa dollaria.

Saksalaisyritysten Luoteis-Venäjän -toimintaa tukee niiden Pietarissa sijaitseva palvelukeskus.

Idänkaupan Vientipalvelut 5/2004


Muut uutiset

Uutisarkisto 1998-

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.